HTML

Tiszta víz

Friss topikok

A kínaiak csinálnak vizet Afrikában?

2015.04.20. 12:32 :: Szerző01

Már korábban is foglalkoztunk azzal, hogy Afrikát mi oldhatja meg az ivóvíz és a víztisztás majdnem kontinensnyi problémáját. Lehet, hogy egy kínai találmány ad majd környezetbarát, alternatív módon édesvizet a fekete kontinensnek.

dfbth.png

Az új koncepció érdekessége, hogy nem a föld alatt keresi a vizet, hanem a trópusi sivatag levegőjéből igyekszik előállítani azt. A Remény Fa néven futó találmány lényege, hogy a levegő víztartalmát megkötve állít elő tiszta ivóvizet. A toronyban nagy vízkötő képességű tengervízoldat nyeli el a nedves vízrészecskéket, majd azok egy a „fa” törzsében lévő szűrőrendszeren csorogva át tisztulnak meg. A különböző méteretekben is legyártható Remény Fa megújuló energiaforrásokkal, önműködően fog pörögni. A találmány igazi remény a sivatagos terület lakóinak, és nem is esélytelen a megvalósulása, mert a kínaiak mellett már német tudósok is hasonló rendszer feltalálásán fáradoznak. Lehet, hogy egy szép napon tényleg inni lehet majd a levegőből?

brebd.png

Szólj hozzá!

Címkék: koncepció ivóvíz találmány víz sivatag energiaforrás vízfogyasztás víztisztítás Afrika Kína vízszükséglet

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr457383086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása