HTML

Tiszta víz

Friss topikok

50-70%-os víztakarékosság pár forintos beruházással!

2015.06.29. 13:32 :: Szerző01

Alapjáraton szinte minden csaptelepen van perlátor (vízsugár rendező), de ezek nem mindig a leghasznosabb változatok víztakarékossági szempontból, ezért érdemes ellenőrizni, van-e jobb megoldás.

A perlátor egy olyan trükkös kis szerkezet, amely a csapból kiáramló víz mozgási energiáját felhasználva levegővel dúsítja fel a vízsugarat, mi pedig ezt úgy érzékeljük, mintha több víz folyna a csapból, holott épp kevesebb.

 n78n7n9n9.png

Átlagosan 12-15 liter víz folyik át percenként egy normál csaptelepen, amit egy víztakarékos perlátor akár 2-6 literre is képes csökkenteni!

Ráadásul, ha felszerelünk egy ilyen perlátort, nem csak a hideg, de a meleg víz felhasználás is csökken, ami áttételesen megjelenik a villany- és gázszámlában – vagyis kevesebbet fizetünk rezsire. És ami a lényeg: mindez csak pár száz forintba kerül, merthogy ennyibe kerül egy perlátor.

Szólj hozzá!

Címkék: tipp spórolás trükk háztartás víz vízfogyasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr767582678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása