HTML

Tiszta víz

Friss topikok

Sós vízzel működik és 350 km/órával száguld!

2015.04.18. 10:29 :: Fodor Tomi

Ez a sportautó azt sem hagyhatja hidegen, akit csöppet sem érdekelnek az autók.

Ahogy ez a videó is mutatja sós vízből sokkal jobban állunk, mint édes vízből, így talán nem sajnálnánk annyira, ha a közeljövőben ezzel üzemelnének a járműveink.

f9g9.jpg

A német Quant e-Sportlimousine-ja máris közelebb repít minket ehhez a jövőképhez, hiszen egy olyan akkumulátorral üzemel, amely nem igényel mást, mint sós vizet, fémsókat és egyéb nem nyilvánosságra hozott összetevőket. A nanoFLOWCELL energiaforrás két tartályban tartja az üzemanyagként szolgáló folyadékot, és az ezeket elválasztó membránon keresztül jön létre az a kölcsönhatás, ami ionizált töltést eredményez. A négy motort hajtó akkumulátor semmilyen környezetre káros anyagot nem tartalmaz, működése közben nem keletkezik égéstermék, feltöltése addig tart, mint megtankolni egy hagyományos autót. A teljesítmény ennek ellenére ámulatba ejtő: 920 lóerő, 2.8 másodperces gyorsulás 100 km/órás sebességre, 300 km/órás végsebesség.

A Nanoflowcell AG. És a Quant már meg is kapta az Európai Közlekedési Hatóság közúti forgalomba helyezési engedélyét, így valamelyik német autópályán elő is fordulhat, hogy elhúz mellettünk a jövő.

Szólj hozzá!

Címkék: autó környezetvédelem természetvédelem víz

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr647377806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása