HTML

Tiszta víz

Friss topikok

A szürke víz 50 árnyalata

2015.02.24. 18:14 :: Fodor Tomi

George W. Bush, az USA egykori elnöke, igazi környezetbarát. Olyan házban lakik, ahol egy víztisztító rendszer segítségével szürke vizet használ.

viz1.png

Becslések szerint teljes vízfogyasztásunk bő negyedét egyszerűen elpazaroljuk, ugyanis mindenhez ivóvizet használunk, legyen szó egy egyszerű kézmosásról, fürdésről, WC öblítésről vagy autómosásról. Mára azonban sokak előtt világos, hogy nem csak a szén alapú tüzelőanyag források, de az ivóvíz készletek is fogynak. Ezért fontos, hogy mire is használjuk a vezetékes ivóvizet.

De mi is az a szürke víz? A „szürke” szó nem a színre utal, hanem a víz minőségét jelöli, amikor az újrahasznosítás során a tusolóból, fürdőkádból, mosdókagylóból, mosógépből kifolyó vizet gyűjti össze a rendszer, és szűrés, UV-besugárzásos csírátlanítás után újrahasznosítja WC-öblítésre, kerti öntözésre, autómosására, így csökkentve a környezetterhelést és a vízszámlát. Hogy nálunk a víztisztítás ezen módjával megspórolt vízmennyiséget ki lehetne-e vonatni a csatornadíj végösszegéből, afelől vannak kétségeink. Ha valaki ismeri a hazai lehetőségeket, írja meg kommentben!

 viz11.png

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem újrahasznosítás ötlet érdekesség víz ökoszisztéma vízfogyasztás víztisztító víztisztítás szürke víz csatornadíj víztisztítógép

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr627212543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása