HTML

Tiszta víz

Friss topikok

Kenyai árvákon segítenek a magyar babák

2014.09.22. 08:38 :: Fodor Tomi

Szívet-lelket melengető akcióba fog május hónapban az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Freshka Design csapata.

efeffef.jpg

A jó dolgokhoz általában kell egy nagy találkozás, a nagy találkozásokhoz pedig két remek csapat: a kenyai árvaházat működtető Taita Alapítvány, valamint a Freshka Design. A Freshka, amelynek alapítója, Donner Andrea, mesefestő, grafikus, aki gyerekszobák falfestése után kezdte figurákban is továbbálmodni a mesevilágot. A figurák megalkotásában Mike Tünde lett a társa, így készült el másfél évvel ezelőtt az első horgolt figura, Zebulon, a zebra. A puha, színes, pamut fonalból készült, mosható és formatartó játékok mindegyike önálló személyiséggel és szeretnivaló karakterrel rendelkezik.  A Freshka Design mára már több kollekciót mondhat magáénak.

A Freshka afrikai kollekciója keltette fel a Taita Alapítvány érdeklődését, és az alapítvány önkéntese Szegedi Andrea felkereste a Freshka-lányokat. Az alapítvány fekete babák tervezését és kivitelezését kérte a design csapattól, Andi és Tünde azonban megismerve a Taita Alapítvány munkáját, ennél többre gondolt.

A Taita Alapítvány ugyanis a kenyai Burában egy árvaházat működtet, ahol jelenleg 40 gyerek nevelkedik. Az alapítvány segíti a gyermekek élelmezését, egészségi ellátását, lakhatását és elsősorban az oktatásukat. Az afrikai élet és a helyi problémák megismertetése a magyar érdeklődőkkel egy további feladat, ennek érdekében gyakran szerveznek programokat, kiállításokat is. Számos önkéntes fordult már meg ebben az árvaházban, sokan pedig rendszeres adományokkal támogatják a gyermekeket.

A Freshka Design azt tűzte ki céljául, hogy a horgolt állatokból álló teljes afrikai kollekció, az új fekete babákkal kiegészülve támogassa most a Taita Alapítványt. Május hónapban az afrikai kollekció bármelyik állatkájának vagy a fekete babák megvásárlásával segíthetünk! Minden eladott figura után 1000 Ft-ot a Taita Alapítvány segítségével Kenyába juttatnak el. Mire elég 1000 Ft Kenyában? Egy gyerek 3 havi vitaminadagja, vagy 2 havi tisztított vize, vagy 1 heti élelme, vagy hozzájárulás a havi tandíjához!

www.freshka.hu, www.taita.info

Szólj hozzá!

Címkék: segítség víz adomány alapítvány árva tiszta víz Afrika Kenya

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr336699885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása