HTML

Tiszta víz

Friss topikok

Dobj egy sárgát a zuhanyba!

2015.05.27. 18:28 :: Szerző01

Ezt a kicsit hajmeresztő parancsot adta ki a University of East England két diákja, hogy sajátos módon népszerűsítsék a víztakarékosságot.

 vtuvuk.jpg

 

Debs Torr és Chris Dobson azzal a merész ötlettel állt elő, hogy az egyetem 15 ezer diákja a reggeli első vizelést ne a WC-be ejtse meg, hanem a zuhanyban. A bizarr ötlethez azonban nem valami valóságshow adott alapot, hanem az egyetem mellékhelységei. A WC-k használatát megfigyelve komoly számításokat végeztek, és arra a következtetésre jutottak, hogy ha így tennének a diákok, évente több mint 720 millió liter vizet takaríthatnának meg. Számításaikat azonnal kivetítették egész Kelet-Angliára: ha ott mindenki így tenne, akkor éves szinten mintegy 42,5 millió fontot takarítanának meg víztisztítással.

A két vállalkozó szellem előre tudta, hogy ötletükkel meg fogják osztani a közvéleményt. Akciójukkal fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy egy olyan természetesnek vett cselekvés, mint a WC tartályainak kiürítése, mennyi tisztított vízzel képes átmenetileg megrövidíteni a Föld ivóvíz készletét. A srácok egyébként ötletükkel elindultak az egyetemi kampuszok fenntartható működésére vonatozó innovációs pályázaton. Kíváncsian várjuk az eredményhirdetést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr247496606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása