HTML

Tiszta víz

Friss topikok

Csapvizet Velencének!

2015.01.23. 08:13 :: Fodor Tomi

Az olaszok az egy főre eső palackozott vízfogyasztók élvonalába tartoznak a maguk, átlagban 194 literével évente.

viz21.png
Vízből sincs hiány, de a szeméttel
van a legnagyobb gond

Nemrég a katolikus egyház kezdeményezésére a „polgármester vizének” (vagyis a csapvíz) fogyasztása mellett kezdtek kampányba a velenceiek. A lagúnák városában egyszerűen megunták a turisták által hátra hagyott, egyre csak növekvő műanyag hulladékot. A társadalmi kampánynak köszönhetően azt is belátták a helyiek, hogy PET palackok nem csak több szemetet jelentenek, de légszennyezést is, hiszen 25 flakon legyártása során 2 kilogramm szén-dioxid keletkezik, ami rossz irányba befolyásolja a klímaváltozást. A kampány bevált: nőtt a víztisztító berendezések eladása és két év alatt 13 százalékponttal emelkedett a csapvizet fogyasztók aránya is.

Szólj hozzá!

Címkék: turizmus újrahasznosítás klímaváltozás szemét víz víztisztító vízszennyezés víztisztítás tiszta víz Velence víztisztítógép

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr887094201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása