HTML

Tiszta víz

Friss topikok

A vegák kevesebb vizet fogyasztanak

2015.05.27. 20:59 :: Szerző01

Egyes szakértők szerint Föld vízkészleteinek apadása az egyik indok amellett, hogy az emberek táplálkozási szokásait gyökeresen át kellene alakítani.

 vbui8.png

Az Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC: Intergovernmental Panel on Climate Change) felmérései szerint 1 hektár föld 30 embert képes ellátni egy éven keresztül zöldségekkel, gyümölcsökkel, gabonával, növényi zsírokat tartalmazó magvakkal, míg ha ugyanitt tojást, tejet vagy húst állítanának elő, mindössze 5-10 embernek lenne elegendő. Egy kilogramm hús előállításához átlagosan 100-szor több víz szükséges, mint 1 kg növény termesztéséhez. Különösen bosszantó, hogy az állattenyésztésben felhasznált vízmennyiség fele az állatoknak szükséges takarmánynövények termesztésére fordítják. További probléma, hogy a haszonállatok trágyája beszivárog a talajba, szennyezve a Földben lévő természetes vízkészletet, amelynek tisztítása energiaigényes… Ezek után kézenfekvőnek tűnhet a megoldás: minél több vegára van szükség!

Szólj hozzá!

Címkék: felmérés érdekesség vízfogyasztás tiszta víz vegetaritánus

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr207497038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása