HTML

Tiszta víz

Friss topikok

Foltmentes ablakpucolás házilag gyártott bio tisztítószerrel

2015.04.23. 06:37 :: Fodor Tomi

Ha belegondolunk, mennyi szennyezésért felelősek a felmosó, autómosó vagy éppen ablakmosó vízzel a csatornába öntött vegyszerek, akkor egy életre elmegy a kedvünk a takarítástól. De mi van akkor, ha van szebb eredménnyel kecsegtető, a környezetet csöppet sem károsító, jóval olcsóbb megoldás?

grtbtr.jpg

Amitől a tükrök és ablakok úgy fognak kinézni, mint újkorukban, az egy könnyen elkészíthető ablakmosó folyadék.

Hozzávalók:

0,6 dl háztartási alkohol

0,6 dl fehér étkezési ecet

1 evőkanál kukoricakeményítő

Fél liter tisztított víz

Utóbbi esetében azért fontos, hogy a víz átessen víztisztításon, mert a kemény víz a háziasszonyok esküdt ellensége és takarításra alkalmatlan. Az elkészítés még az alapanyagok beszerzésénél is sokkal könnyebb. Csak bele kell tennünk az összes alkotóelemet egy permetező fejjel ellátott flakonba, és összerázás után már mehet is az ablakra. A következő használhat előtt ajánlott a folyadékot újra felrázni, mert a kukoricakeményítő leül az aljára. Az eredmény magáért beszél, az ára tizede a bolti szereknek, a környezetünket pedig hálás lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: tipp segítség trükk ötlet háztartás víz takarítás víztisztító kemény víz víztisztítás víztisztítógép

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr477382948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása