HTML

Tiszta víz

Friss topikok

Hogy lesz homokozó játék a műanyagflakonból?

2014.10.03. 08:30 :: Fodor Tomi

Sokat javíthat vizeink tisztaságán, ha csökkentjük biológiai lábnyomunkat. Például gondoskodunk a kiürült műanyagflakonok újrahasznosításáról. Ezt nemcsak úgy tehetjük meg, hogy szelektíven gyűjtjük őket.

Csak egy erős ollóra, egy kasírozó késre, alkoholos filcre és fogantyús flakonokra lesz szükséged ahhoz, hogy tökéletes homokozó lapátot készíts. Ezzel duplán véded a környezetet: kevesebb szemetet termelsz és nem költesz műanyag játékra, vagyis ennyivel is kevesebbet kell újra legyártani.

Húzz egy vonalat átlósan körbe a flakonon. Indulj a fül alól és haladj majdnem az aljáig. Ügyelj rá, hogy az alján ne legyen pereme, a fül alatt pedig elég anyag maradjon ahhoz, hogy masszív maradjon. Vágj egy lyukat valahol a vonal mentén, és ebből indulva haladj körbe az ollóval. Miután körbeértél vágd le a kiálló, éles forgácsokat.

 

Az eszközök használhatóak lapátként vagy kupak nélkül tölcsérként, de locsoló is lehet abból a darabból, amelynek forró szöggel lyukakat olvasztasz a kupakján.

Most pedig irány a homokozó, kezdődjön a játék az új flakon-lapátokkal!

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyermek környezetvédelem újrahasznosítás ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr286699911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása