HTML

Tiszta víz

Friss topikok

Egykor vegyi fegyver volt, ma a csapvízhez adagolják

2015.02.28. 07:34 :: Fodor Tomi

A csapvíz fertőtlenítésére használt klórt már az első világháborúban is alkalmazták. Csak akkor vegyi fegyverként!

 viz4.png

Egyes szakértői véleménye szerint a klór a modern idők legnagyobb gyilkosa. Dr. Robert Morris, a Wisconsini Orvostudományi Egyetem vízszakértőjének vezetésével végzett, a Water Review Journalban publikált kutatás szerint komoly kapcsolat áll fenn a klóros vízfogyasztás és a belső szerveket érintő rákos megbetegedések között. Tudtad, hogy ha megiszol egy pohár klóros vizet, az úgy hat a szervezetedre, mintha elszívtál volna egy cigit? Hány pohárral iszol naponta?

Egy átlagos család napi vízszükséglete iváshoz, főzéshez kb. 5-15 liter, és akkor nem számoltunk a fürdéshez használt mennyiséggel. A vezetékes vízhálózatra csatlakoztatott víztisztító berendezések azonban ennek a többszörösét képesek átszűrni. Az akár 10.000 Ft-tól induló és 300.000 Ft-ért is kapható készülékeknél azonban nem árt tudni néhány okosságot, hogy ne kelljen pénzt kidobni az ablakon.

Például az aktív szenes szűrő esetében a szűrő által megfogott szerves anyagok kiváló táptalajt biztosíthatnak a baktériumok elszaporodásához. A képződő nyák ellen vezérelt öblítési ciklusokkal, nagy felületű, minősített, ezüstözött szűrőkkel tudsz védekezni úgy, hogy pontosan betartod a gyártók utasításait.

A drágább, fordított ozmózis nyomás elvén működő készülékeknél sem mindegy a szűrő finomsága. Ha a klórt ki is szűri a rendszer, de csak egyetlen baktériumot is átenged, szabad az út az elszaporodáshoz, hisz nincs benne már az ezt megakadályozó klór. De ami még fontosabb, az az előszűrő. Ha az nem megfelelő, akkor a víztisztító készülék nem fog az elvártnak megfelelő minőségben, akár 99,9 %-os tisztaságú vizet adni. 

Szólj hozzá!

Címkék: betegség rák egészség érdekesség víz csapvíz vízfogyasztás víztisztító vízszennyezés klór víztisztítás tiszta víz vízszükséglet víztisztítógép

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr977212795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása