HTML

Tiszta víz

Friss topikok

Elakad a szavad, ha meglátod ezt a víz alatti múzeumot

2014.10.10. 13:22 :: Fodor Tomi

Jason deCaires Taylor angol szobrász munkáit nem lehet az utcán látni. Fantáziadús installációit csak búvárfelszereléssel lehet látogatni.

Taylor egyesítette három szenvedélyét, a szobrászkodást, a búvárkodást és a víz alatti fényképezést. Ennek eredményeként született meg 2006-ban az első tengeri múzeum, amely a Nyugat-indiai óceánon, a Molinere-öbölben található, majd a második, amely már a Karib-tengerben, a mexikói Cancun partjainál készült el. 500 szobrával azóta is ez utóbbi a legnagyobb ilyen „létesítmény” a Földön.

A szobrász figyelemfelhívásnak is szánja munkáját. Reményei szerint segíteni tud abban, hogy egyre többen szereznek tudomást a vízhőmérséklet-emelkedés következtében pusztuló korallzátonyokról. Pár érdekes alkotást gyűjtöttünk össze az alábbiakban. Ha valaki mostanában arra jár, meglehet, hogy már más látványt talál, hiszen a korallok birtokba veszik a szobrokat, és bár nagyon lassan nőnek, folyamatosan alakítják a kiállítás összképét.

Szólj hozzá!

Címkék: múzeum tenger csoda víz szobrászat búvárkodás Cancun

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztabbviz.blog.hu/api/trackback/id/tr746777575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása